Gabriela Șerban: Copiii bocșeni aștern ”Gânduri către Dumnezeu” de 10 ani!

Concursul de creații literar artistice ”Gânduri către Dumnezeu” organizat de Biblioteca Orășenească ”Tata Oancea” din Bocșa se află la cea de-a X-a ediție.

Iată că, de zece ani, copiii bocșeni aștern ”gânduri către Dumnezeu” așa cum se pricep ei mai bine: fie prin talent literar (poezie, proză, eseuri), fie prin talent artistic (desen, pictură, iconografie).afis Ganduri 2017 premiere

Biblioteca Orășenească ”Tata Oancea”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local și a instituțiilor școlare de pe raza orașului Bocșa, a inițiat acest concurs în anul 2008 cu scopul de a atrage tinerii spre lectură, spre bibliotecă, dar și spre biserică, spre credință, pentru că ”fără credință, spunea Petre Țuțea, omul rămâne un simplu animal rațional, care vine de nicăieri și se-ndreaptă către nicăieri”. Nu în ultimul rând, proiectul a luat naștere și din buna colaborare a bibliotecii cu preoții de pe raza orașului Bocșa, împreună gândind acest concurs pe temă religioasă, menit să stimuleze creativitatea celor mai tineri dintre utilizatorii sau potențialii utilizatori ai serviciilor bibliotecii.

Încă de la prima ediție, concursul se desfășoară pe două secțiuni – creații literare și creații artistice – , pe cicluri de învățământ – de la preșcolari, până la liceeni. De altfel, și premiile sunt acordate după aceleași criterii. Există premiile I, II, și III, mențiuni, premii speciale și premii de participare la fiecare secțiune și la fiecare ciclu de învățământ, pentru că ne dorim să încurajăm și să răsplătim fiecare trudă și fiecare gând al celor care se încumetă și se înscriu în concurs.

>>>>>>>>>>>>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s