-Radio Reşiţa, în cădere liberă!

Managementul defectuos de care are parte un post de radio altă dată iubit în Banat, îşi pune tot mai pregnant amprenta asupra lui!

Mulţi spun că aş fi tentat să fiu subiectiv atunci când vorbesc despre radioul din Banatul de Munte, pentru că am lucrat acolo şi, aşa cum le place unora să spună, „e plin omu’ de frustrare domnule, scrie nasoale că mai mult nu mai poate“.

Dimpotrivă, dragii mei. Scriu cu detaşare, într-o notă absolut obiectivă dar şi din dorinţa de a arăta ce a ajuns acest post regional public în ultimii ani. În acest sens vreau să aduc în atenţia cetăţeanului câteva aspecte clarificatoare legate de politica dezastruoasă propusă de managerul Laura Sgaverdea, susţinută de la Bucureşti de „scumpicul“ PDG al SRR Ovidiu Miculescu. Că aşa e cu acronimele astea; dacă nu cădea comunismul în 89, cetăţeanul de onoare al Reşiţei, Miculescu, nu ar fi ajuns niciodată la SRR, ci, după cum spun gurile rele, ar fi continuat din postura de nume de cod „Adrian“ cu SRI, urmaşa SECURITĂŢII.

Vă reamintesc că Radio Reşiţa este un post plătit din buzunarul meu şi al tău, dragă contribuabilule la bugetul de stat, şi prin urmare DA, mă interesează unde se duc şi în ce se pompează banii pentru care statul mă împovărează cu taxe şi impozite. Iar banii mei şi ai tăi, dragă contribuabilule, se duc în buzunarele unui post regional neperformant, în care managerul face dovada incompetenţei, în visteria unui radio care aproape că poţi spune că nu mai interesează ascultătorii din Banat! Cel puţin aici l-au adus în ultimii ani cârmuitorii acestuia!

– 57 de mii de ascultători! Atât a pierdut la nivel naţional Radio Reşiţa, din vara lui 2014 şi până în vara lui 2015!!

Din 171.700 de ascultători pe care îi deţinea la nivel naţional postul regional din Banatul de Munte, pe parcursul unui an, din vara lui 2014 şi până în 2015 numărul acestora a scăzut la 114.800, potrivit celui mai recent studiu de audienţe radio relizat de două institute recunoscute de sondare, IMAS şi GFK, în perioada 27 aprilie – 16 august 2015. Prin urmare 56.900 de ascultători au părăsit Radio Reşiţa din vara lui 2014 şi până în această vară!

Este cea mai mare scădere de audienţă la nivel naţional a unui post public în 2015 din seria de posturi regionale! Să mai spunem că şi la nivel urban Radio Reşiţa a pierdut 8000 de ascultători în aceeaşi perioadă? Cine răspunde pentru această situaţie? Nimeni.

 2015-11-12_233152

Evident dumneata, Laura Sgaverdea, care ai pretenţia unei persoane cu demnitate, un om cu mândrie, un om de fală – doar ai fost colegă de instituţie cu Ionesie Ghiorghioni şi Ianăş Roşeţi, cu orgoliu profesional, aşa cum cel puţin pozezi că ai putea fi, pentru binele radioului şi al istoriei lui recente şi decente de până la momentul instalării tale în jilţul pe care ştim cum ai ajuns, ai putea recurge la un gest reparatoriu şi de îndată.

O variantă ar fi să-ţi dai repede o demisie de onoare pentru rezultatele dezastruoase pe care le ai din postura de manager al postului regional Radio Reşiţa. Un post clădit cu credinţa de a face mai bine pentru semeni, cu un rol educativ bine structurat în emisiuni, un rol cultural şi de informare nepărtinitoare a cetăţeanului, atât pentru mediul urban şi mai ales pentru cei de la sate, acolo unde ai făcut tot posibilul să-i îndepărtezi pe oameni de Radio Reşiţa. Cel puţin asta relevă rând pe rând măsurătorile de audienţe media ale IMAS şi GFK.

Aici vorbim de măsurători de audienţă curate la nivel naţional, realizate de specialişti în domeniu, nu sondaje comandate şi servite la apelul de seară de profesorul Todor. Apropos, dacă tot s-au difuzat datele acelui sondaj comandat domnului Todor şi în care radioul trebuia coafat să dea bine la imagine, de ce nu s-au prezentat toate rezultatele sondajului care au făcut referire la Radio Reşiţa, sau era deranjant, frustrant, enervant căci nume precum Sergiu Taban, Gelu Ghera sau Valentin Homescu apar şi astăzi în preferinţele publicului ascultător din Banatul de Munte? Pe unii ai încercat să ne îngropi de vii, stimată doamnă, dar oamenii care dau drumul la radio la ţară sau la oraş vor altceva de la Radio Reşiţa şi despre asta vorbeşte de la sine şi rezultatul de care fugi mâncând pământul. Din păcate pentru tine, el te ajunge din urmă…

2015-11-12_233218

Mă întreb şi vă întreb: cine ar trebui să răspundă pentru aceste rezultate dezastruoase în cazul radioului Reşiţa, parte a Societăţii Române de Radiodifuziune? De ce să îi plătim un salariu obscen, care pare-se că ar sări de suta şi ceva de milioane de lei vechi – conform surselor noastre, unei doamne care prin exerciţiul ei managerial conduce Radio Reşiţa spre autodistrugere? De ce nu putem şti oficial care este salariul doamnei manager, pentru că în declaraţia de avere, deşi conform legii ar trebui să apară, aceasta nu este actualizată, oferind doar detalii din anul 2013?! Pe cine păcălim aici? ANI ce părere are?

P.S. Aud că doamna Sgaverdea îşi face planuri pentru preluarea „la pachet“ a radioului Timişoara alături de cel reşiţean, actualul manager Mihai Anghel devenind „persona non-grata“ în ochii Preşedintelui Director General Ovidiu Miculescu.

Ne mai miră ceva în ţara asta?

Sergiu TABAN

Sursa: Reper 24.ro,

10 noiembrie 2015