-Gabriela Șerban: Despre credință și iubire . Actorul Aureliu Surulescu de vorbă cu tinerii bocșeni

 Joi, 20 octombrie 2016, de la ora 8.00 dimineața până la orele prânzului, actorul Aureliu Surulescu a fost invitatul Centrului de Tineret ”Vasiova” la Biserica Ortodoxă ”Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa Vasiova, biserică păstorită cu pricepere și dăruire de pr. Doru Melinescu, pentru a se întâlni cu tinerii Liceului Teoretic ”Tata Oancea” Bocșa.

Evenimentul s-a înscris în cadrul proiectului ”Oameni de azi pentru oameni de mâine”, proiect inițiat de Centrul de tineret ”Sf. Arh. Mihail și Gavril” Moniom, sub îndrumarea pr. inspector Mihai Ciucur și are drept scop întâlnirea tinerilor cu diverse personalități, dar și cu oameni simpli care, prin activitatea și rezultatele lor,  pot fi modele pentru tinerii de azi.

De astă dată, invitatul a fost o personalitate, o ”vedetă a showbizz-ului”, actorul și modelul Aureliu Surulescu, însoțit de frumoasa sa iubită, modelul și actrița Elena Natura.

Aureliu Surulescu s-a născut la București în 1979, a copilărit în Banat – în zona Bozovici – și a absolvit studiile școlilor din capitală devenind actor. Băiat frumos și bine clădit, Aureliu Surulescu lucrează și ca model profesionist în mai toate marile capitale ale modei. Fiind plecat din țară pentru o bună perioadă de timp, Aureliu a realizat nenumărate reclame TV, prezentări de modă, ședințe foto și video pentru importante brand-uri internaționale de modă. Timp de un an a fost și asistentul Andreei Marin în cadrul spectacolului ”Surprize, surprize”, iar în cel mai recent videoclip al Andrei, la melodia ”Iubirea schimbă tot”, interpretează rolul principal alături de frumoasa Elena, iubita lui.

A jucat în câteva filme, a debutat în România la MediaPro Pictures cu un rol secundar în filmul ”Second hand” al regizorului Dan Pița, apoi a apărut în alte producții internaționale cu roluri mici, însă cel mai important consideră rolul principal din”Rămâi cu mine”, serial difuzat de HBO.

Este un tânăr perfecționist, crede în muncă, în altruism și în bun simț. Dincolo de toate, crede în Dumnezeu. Și mărturisește acest lucru cu voce tare, fără a brava, însă cu responsabilitate asumată.  Este unul dintre susținătorii ”Coaliției pentru familie”, militând pentru protejarea familiei tradiționale formată prin căsătoria unei femei cu un bărbat, precum și, alături de alte personalități, unul dintre inițiatorii Asociației ”Neamunit”, asociație care urmărește în principal ”întărirea conștiinței naționale, civice și morale a românilor de pretutindeni”.

Și la Bocșa, ca și în alte locuri, Aurelian Surulescu s-a întâlnit cu sute de tineri cărora le-a vorbit de la egal la egal, pe limba lor. Ceea ce s-a dovedit a fi foarte important în relația cu tinerii. Un tip tânăr, frumos, ”cool”, mai mult, vedetă, să stea, efectiv, la povești cu ei. Foarte tare! Să le povestească despre cărți, despre cât e de importantă educația, cât e de importantă relația cu biserica, cu preoții și cu Dumnezeu, cât e de important să-ți cunoști istoria, eroii, martirii, cât de important este să ajuți în mod voluntar, să încerci să faci bine, cât de importantă este comunicarea și cât de important este să ai curajul să-ți menții, argumentat, punctul de vedere, fiind un om cinstit, curat, nepătat; cât de importantă este iubirea: iubirea aproapelui, iubirea de țară, iubirea curată. Și cât de important este să nu uiți că nimic nu este posibil fără Dumnezeu, că oamenii frumoși, și deștepți, și curați, merg la biserică, se închină, se roagă, au credință.

O întâlnire excepțională care, pentru câteva ore, a umplut biserica cu tineri frumoși, dornici să cunoască oameni valoroși, care apără ortodoxia, credința și familia, țara cu tradiția și valorile autentice ale neamului românesc.