-Spitalul „Alexandru Simionescu” din Hunedoara – loc de cimentare a valorii profesionale

   În pofida faptului că, medici din mai multe spitale românești preferă locuri de muncă în străinătate pentru salarii cât mai decente, la Spitalul „Alexandru Simionescu” din orașul de pe Cerna – după cum ne declara în exclusivitate medicul primar CAROLINA RADU – în calitatea sa de director medical – echipa de medici de la an la an a început să se mărească.

            Astfel, numai în ultimii doi ani, la serviciul resurse umane, au fost înregistrate noi nume de medici, dornici să lucreze la spitalul hunedorean, pentru a contribui la menținerea sănătății locuitorilor din municipiu și nu numai, cât și la îmbunătățirea calității vieții acestora.

            Se poate vorbi astfel, despre venirea la Hunedoara a aproape 20 medici specialiști și primari, la care se adaugă și 13 rezidenți.

            În anul în curs au pășit pragul unor secții din spital încă 8 medici – dornici să-și „cimenteze” valoarea profesională, desigur pe fondul responsabilității și dorinței fiecăruia dintre ei în a-l asculta, înțelege și trata cu profesionalism pe fiecare pacient în parte.

            Aflându-se alături de noi tânărul manager NICUȘOR EDUARD ȘTEFAN a intervenit, declarându-ne: Pentru mine era de mult o datorie profesională și umană de-a atrage la spitalul nostru noi medici, tineri și bine pregătiți.

            S-au făcut multe investiții și modernizări la nivel de spital și avem deci nevoie de medici care să lucreze aici. Aceasta și în condițiile în care mai mulți medici din unele secții se apropie de pensionare.

            Pe acest fond am poposit în unele clinici și centre universitare din țară, unde am stat de vorbă cu medici tineri, care au luat astfel cunoștință de oferta noastră, de condițiile moderne care pot fi întâlnite în secțiile spitalului hunedorean, dar și de condițiile de cazare aflate în clădirea administrativă din curtea unității noastre spitalicești.

            Urmare a acestor discuții, am căutat să stăm de vorbă cu câțiva dintre tinerii medici veniți recent la spitalul hunedorean și am reținut faptul că, întregul lor destin este o călătorie pornită din suflet pe cărările ce duc la însănătoșirea pacienților, desigur în dorința sinceră de a se bucura de fiecare dată de popasuri norocoase.

            Iată și scurtele declarații în exclusivitate a acestora.

            RALUCA FARCA – medic specialist cardiolog: Fiind medic cardiolog, pentru mine inima înseamnă o cumpănă în viața unui om. Meseria mea implică deci o imensă responsabilitate. Prin activitatea mea aici la Hunedoara, încerc să fiu aproape de pacienți, de inima lor, ajutându-i la menținerea vieții.

            Pentru mine, un bolnav înseamnă aproapele meu, încercând de fiecare dată să-l fac să creadă în vindecare.

            GEORGE MIRCEA HĂRĂU – medic specialist psihiatru: Sunt hunedorean și fiu de medic – iată unul dintre motivele pentru care am venit la Hunedoara. Am venit aici, pentru că la acest spital se poate face performanță și servicii medicale de calitate, iar condițiile oferite sunt mult mai bune decât în unele clinici universitare.

            Nu am plecat peste hotare, cum mulți colegi de-ai mei au făcut, pentru că, prin profesionalism și responsabilitate și aici la Hunedoara voi reuși îndeplinirea țelului pe care l-am propus în meseria aleasă.

            IULIAN FARCA – medic specialist chirurg: Sunt devean, am lucrat ca medic la Timișoara și Simeria și am făcut mai multe gărzi la spitalul din Hunedoara, unde mi s-a făcut oferta de a face parte din colectivul de medici de aici și pe care cu plăcere am acceptat-o.

            Alături de mine, a venit și soția mea, Raluca, medic cardiolog.

            La acest spital, doresc să practic o chirurgie modernă, pentru că am găsit condiții deosebite și un colectiv de medici profesioniști – buni prieteni și colaboratori sinceri.

            La Timișoara, unde am fost repartizat, nu prea eram lăsat – de către unii mai în vârstă –     să-mi exteriorizez cunoștințele aprofundate, capacitatea mea profesională și ambiția de tânăr medic chirurg.

            Medicina a evoluat și evoluează, de aceea, datoria noastră, a tinerilor este să ne păstrăm reperele morale în viziunea viitorului și să le modelăm pe cele profesionale, nu de alta, dar chirurgia implică o imensă responsabilitate.

            FLAVIUS CHIȘ – medic specialist chirurg: Sunt născut și crescut pe plai hunedorean, mai exact, la Bârcea Mică.

            Am funcționat atât în Anglia, cât și în Germania, dar am venit la Hunedoara pentru că spitalul de aici oferă un mediu de lucru plăcut și eficient, cât și posibilitatea aplicării unor metode chirurgicale noi și moderne.

            Aici la Hunedoara, mă vreau mereu în slujba omului aflat în suferință – argument aflat în opțiunea mea pentru profesia de chirurg.

            Doresc să rămân la Hunedoara și intenționează să vină alături de mine și de colectivul spitalului hunedorean și soția mea care este medic ginecolog.

            MARIUS SABIN POTOCEAN – medic specialist cardiolog: Sunt născut și crescut tot     într-un mediu siderurgic – la Reșița.

            La Hunedoara am ajuns la sugestia prietenului meu din Reșița – FLAVIU STOENESCU (rezident cardiolog) care în final va veni și el aici, în orașul de pe Cerna.

            Personal, am avut o ofertă în Franța, dar am rămas în România, la Hunedoara, unde am întâlnit condiții deosebite în care îmi pot desfășura activitatea și implementa cunoștințele profesiunii alese, ambiția tinerească, de a fi mereu în slujba pacientului printr-o generoasă dăruire profesională și o aplecare sinceră către suferințele inimii acestuia.

Au consemnat: Ioan Vlad

Georgeta Cizmaș