Doresc să fiu mândru de realizările și evoluția Asociației noastre

dialog cu ec. Delian Dorel ROTAR, președintele Asociației CARP Speranța Hunedoara

Pentru început prezentați-ne câteva dintre cele mai semnificative date biografice.
– Sunt născut în municipiul Hunedoara. Aici am urmat școala primară și liceul. Am absolvit Facultatea de Științe Economice, specialitatea contabilitate – finanțe.
Sunt căsătorit și avem două fete.
Am debutat în câmpul muncii din anul 1999, fiind salariat la SC TERMOGAZ Hațeg, MITTAL STEEL Hunedoara, SC ELCRIS CONSULT, ELCRIS IPURL și ASOCIAȚIA CARP Speranța Hunedoara.

– Sunteți ales recent ca președinte al Asociației CARP Speranța Hunedoara. Pensionarii vorbesc frumos despre dvs. Cum comentați?
– Până să fiu ales în funcția de președinte, am ocupat postul de contabil șef, astfel am interacționat foarte des cu membrii asociației și am ascultat problemele cu care aceștia s-au confruntat. Am reușit de foarte multe ori să găsesc soluții favorabile și avantajoase la problemele lor, condus fiind de experiența profesională și nu în ultimul rând, de respectul pe care îl port persoanelor de vârsta a treia.

– Care vă sunt obiectivele activităților pe care le veți pune în practică?
– Creșterea eficienței tuturor activităților desfășurate în cadrul Asociației noastre, respectiv, serviciile de creditare, medicale, coafură și frizerie. Vom avea în vedere activitățile culturale și de agrement; dotarea cu tehnică modernă care este o mare necesitate în această perioadă pentru Casele de ajutor reciproc. Trebuie să facem investiții în softuri moderne pentru a supraviețui într-o piață concurențială. Oferind servicii bune trebuie să fim foarte bine pregătiți și informatizați.

Prezentați-ne câteva activități din agenda de lucru a perioadei de recent ales președinte.
– Îmbunătățirea serviciilor medicale și acordarea de credite în condiții avantajoase pentru membrii noștri.

Care vă sunt calitățile ce vă vor ajuta în funcția aleasă?
– Disponibilitatea de a discuta cu fiecare dintre membrii Asociației și înțelegerea problemelor acestora.

Aveți și calități care vă deranjează?
– Nu mă deranjează niciuna din calitățile mele, dar am fost de multe ori dezamăgit de faptul că am mare încredere în oameni.

Ce veți cere acum de la subalternii dvs.?
– Adaptarea în fiecare moment la orice noutate care ne poate ajuta și menține în activitatea noastră de sprijin și ajutor reciproc destinat persoanelor de vârsta a treia; seriozitate și competență; empatie, implicare și răbdare în relația cu membrii Asociației și asumarea responsabilității la locul de muncă.

Aveți și o deviză de lucru?
– „Nu spune niciodată nu se poate, ci începe cu să vedem cum putem ajuta”.

Care va fi de acum înainte relația dvs. cu pensionarii?
– O relație de colaborare și de înțelegere a problemelor cu care aceștia se confruntă.

Care vă este gândul de viitor, privind destinul funcției pe care o aveți?
– Mi-aș dori ca în viitor, privind în urmă să fiu mândru de realizările și evoluția Asociației noastre: CARP Speranța Hunedoara.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR