Gabriela Șerban:„Lumină din Lumină” – Concert Pascal la Bocșa, ed. I, 2023

Tenorul Costel Busuioc a oferit un spectacol de zile mari la Bocșa!

Luni, 17 aprilie 2023, în cea de-a doua zi de Paști, în Parcul Pescăruș de la Bocșa Română a avut loc un spectacol extraordinar susținut de grupuri de credincioși de toate vârstele și toate confesiunile.
Ortodocși, catolici, baptiști, pendicostali, cu toții și-au dat mâna și împreună au vestit, prin cântec, Învierea Mântuitorului. 13 grupări corale au încântat publicul cu imnuri și cântece religioase, multe cunoscute, pricesne cântate cu prilejul Sfintei Învieri.
Invitatul special a fost interpretul Costel Busuioc, tenor de talie internațională, supranumit „Pavarotti din Banat”. Acesta a încântat publicul prezent în număr mare la eveniment cu vocea sa puternică și frumoasă, dar și prin simplitatea și modestia de care a dat dovadă. Mai mult, maestrul Costel Busuioc a cântat alături de grupuri de tineri reunite, tineri aparținând diverselor confesiuni.
A fost un eveniment de excepție, inedit pentru orașul Bocșa, de care s-a bucurat un public numeros, public care nu a putut fi alungat nici măcar de vremea capricioasă, care ba ne-a adunat cu razele arzătoare ale soarelui, ba ne dispersa cu câte o rafală de ploaie! Oamenii au venit pregătiți pentru ploaie, aveau umbrele și nu au plecat decât la finalul spectacolului!
Preț de aproape trei ore Parcul Pescăruș din Bocșa Română a răsunat melodios, iar tradiționalul „Hristos a Înviat!” a fost transmis prin mii de voci!
În această unitate s-a amintit și faptul că așezarea Bocșei împlinește 690 de ani de la atestare, că Biblioteca sărbătorește 70 de ani de lectură publică la Bocșa, dar și faptul că Biserica romano-catolică din Bocșa Montană aniversează 300 de ani de la zidire, iar cu acest prilej, pe scena evenimentului a fost așezată și o expoziție de pictură semnată de bocșeanul Nik Potocean, lucrări reprezentând bisericile catolice din Bocșa în diverse ipostaze.
Cea dintâi ediție a Concertului Pascal de la Bocșa intitulat „Lumină din Lumină” s-a dovedit a fi, așa cum și-au dorit organizatorii, un eveniment al unității și prieteniei, fără deosebire de confesiune, de statut economic sau social, de vârstă sau etnie! Cuvântul de ordine a fost „ÎMPREUNĂ”, iar mesajul „HRISTOS a ÎNVIAT!”
Evenimentul a fost organizat la inițiativa primarului Mirel Patriciu Pascu, cu sprijinul remarcabil al prietenului Mircea Rămneanțu și prin strădania Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea”, moderator Gabriela Șerban.
Deosebit de importantă a fost contribuția bisericilor și lăcașelor de cult din Bocșa, a preoților și pastorilor, care au înțeles exact mesajul și s-au alăturat necontenit, mai mult, au sprijinit cât și cum au putut.
De asemenea, membri ai Consiliului Local Bocșa s-au alăturat acestui nou și important proiect, sprijinind organizarea și desfășurarea lui.
Iar Florăria „Cu Fluturi” de la Bocșa a fost cea care a împodobit de sărbătoare scena evenimentului.
Sunt mulți oameni care au muncit pentru acest eveniment și fiecăruia în parte i se cuvin mulțumiri!
Iar maestrului Costel Busuioc, întreaga noastră considerație și gratitudine și-l așteptăm cu bucurie și la cea de-a doua ediție!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.